GVVV vijf jaar na bekerstunt terug naar Spangen

VEENENDAAL - GVVV keert zaterdag terug op de plaats waar het vijf jaar geleden voor een geweldige bekerstunt zorgde. Destijds kegelden de Veenendalers op Spangen Sparta na strafschoppen uit de KNVB beker. Komende zaterdag is Jong Sparta de tegenstander.
Van de elf spelers die in december 2011 in de basis startten, kan John de Wolf er nu nog vier opstellen: doelman Johan Jansen, de verdedigers Rodny Hofman en Taoufik Adnane en aanvaller Martin van Eck. Van de huidige A-selectie stonden ook Bart Hulsbos en Simon Brouwer in de basis, maar eerstgenoemde is zaterdag geschorst, terwijl Brouwer herstelt van een knieoperatie. Aanvoerder Roy Terschegget miste vijf jaar geleden de wedstrijd tegen Sparta wegens een blessure. De huidige assistent-trainer Dennis van Meegdenburg stond in de spits.
Behalve Hulsbos is ook Danny de Leeuw geschorst tegen de ploeg die met 38 tegentreffers de meest gepasseerde defensie van de tweede divisie heeft. Met 33 gescoorde doelpunten is Jong Sparta, dat 16e staat op de ranglijst, echter de op drie na productiefste ploeg van de competitie. Nummer twee GVVV scoorde pas 27 keer en kreeg 23 tegentreffers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.