Wielerdagboek: Wilton/De Volharding in Madagaskar - Deel 3

UTRECHT - De aankomende week rijdt de Utrechtse wielerploeg Wilton/De Volharding een wedstrijd op een wel heel bijzondere locatie. Op Madagaskar fietsen Niels Hoogeboom, Bob van den Hengel, Kevin Boon, Guus Schot, Sjors Beukeboom en Niels van der Pijl mee in de Tour du Mada. Ploegleider Theo Wennekes houdt voor RTV Utrecht een dagboek bij:

DONDERDAG

Dag drie. Vandaag een dag met training nadat de fietsen geprepareerd zijn. De mannen hebben ongeveer twee uurtjes rond gereden, terwijl ik langs het strand wat heb hardgelopen, jammer dat ik mijn fiets niet mee heb want met 28 graden is het heerlijk vertoeven hier.
De renners uit Madagaskar klommen met een band in de boom om verse kokosnoten te plukken en deze daarna te onthoofden en ter consumptie te verdelen. Ik kreeg dit ook aangeboden en geloof me dat dit beter smaakt dan in de winkel bij ons.
Toen zijn we heerlijk gaan zwemmen in de Oceaan, want dat is misschien wel 'once of a life time' half december.
De meeting was druk. We kregen ook het water voor de koers. Vervolgens in de gastvrije stad nog wat gedronken. Een cocktail voor 83 euro cent. Rustig teruggewandeld en op tijd het bed in voor de ploegentijdrit en criterium morgen.
Groet, Team Wilton

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.