Wielerdagboek: Wilton/De Volharding in Madagaskar - Deel 4

UTRECHT - De aankomende week rijdt de Utrechtse wielerploeg Wilton/De Volharding een wedstrijd op een wel heel bijzondere locatie. Op Madagaskar fietsen Niels Hoogeboom, Bob van den Hengel, Kevin Boon, Guus Schot, Sjors Beukeboom en Niels van der Pijl mee in de Tour du Mada. Ploegleider Theo Wennekes houdt voor RTV Utrecht een dagboek bij:

VRIJDAG


Vandaag koersdag 1, vanochtend de proloog drie maal gewijzigd alvorens deze in zijn geheel werd geannuleerd omdat er te veel publiek was op de straat. Waar maak je dat nog mee!
Het was even kijken hoe het criterium ging lopen, na een ronde kozen we voor de aanval en Bob reed snel 20 seconden weg waarna Niels H met een Fransman en een plaatselijke renner er achteraan ging. Goed samenwerkend en met een controlebewijsploeg er achter werd een ronde voorsprong gepakt ofwel 5 minuten voorsprong. Op 20 km kregen de twee opdracht om beurten aan te vallen maar bij poging 1 was Bob al weg, Niels hoefde niet mee te rijden en de renner uit Madagaskar had zijn nek er af.
Bob dus eerste! Niels reed nog weg en werd tweede. Daarachter zat een groep van twaalf met Niels P, Guus en Sjors, deze werden respectievelijk 5e,6e en 8e, Kevin die hard gewerkt had werd 30e.
De huldiging duurde lang i.v.m. de vele klassementen. Waarvan wij er maar liefst zes aan de leiding staa. Leider, combinatie, langste vlucht, punten, tussensprint en aanvalslust.
Fantastische dag dus met weer een mooi verhaal, morgen om 6 uur eruit en een verplaatsing van 100 km en weer een criterium, we gaan niet verdedigen maar aanvallen omdat ik denk dat wij ook hier weer de koers naar onze hand kunnen zetten.
Tot morgen, team Volharding

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.