Wielerdagboek: Wilton/De Volharding in Madagaskar - Deel 5

UTRECHT - De aankomende week rijdt de Utrechtse wielerploeg Wilton/De Volharding een wedstrijd op een wel heel bijzondere locatie. Op Madagaskar fietsen Niels Hoogeboom, Bob van den Hengel, Kevin Boon, Guus Schot, Sjors Beukeboom en Niels van der Pijl mee in de Tour du Mada. Ploegleider Theo Wennekes houdt voor RTV Utrecht een dagboek bij.

ZATERDAG


Tweede etappe. Eerst een lange verplaatsing langs de zee met prachtige subtropische plaatjes en een mega slechte weg, met een snelheid van 35 kilometer gemiddeld.
Een slechte weg was het parkoers ook, met gaten en onverharde weg. Het was net Strada Bianca in Madagaskar. De UCI-voorzitter kwam mij om mijn mening vragen, omdat er teams (o.a. de Fransen en Congolezen) niet wilden rijden. Ik heb aangegeven dat dit de koers is. De wegen zijn overal slecht hier, dus dan je beter gelijk stoppen. Dus het was koers, enkele Fransen kwamen bij mij verhaal halen, maar aangezien mijn Frans een petit peu is, werd ik er niet zo warm van.
Opdracht was niet verdedigen, maar de aanval kiezen met Sjors als eerste pion. Na twee rondes was het stof niet opgetrokken langs de zee, maar waren er wel 18 renners weg met van ons de gehele ploeg.
Na wat schermutselingen sprong er een local weg en werd er niet snel genoeg op gereageerd. Hij won met voorsprong van anderhalve minuut, daarachter werd een Fransman tweede en Bob derde. Niels eindigde als zesde. We hebben weer veel truien, met de leiding in het algemeen klassement, jongeren klassement en punten klassement.
Het was een warme dag aan een exotisch strand. Morgen met twee keer verplaatsing ook weer zwaar, maar de sfeer is super binnen de ploeg.
Groet, Team Wilton.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.