Katwijk kondigt maatregelen aan, Spakenburg komt later met verklaring

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Katwijk gaat harde maatregelen nemen tegen de toeschouwers die zich tijdens de wedstrijd tegen Spakenburg hebben misdragen. Dat zegt voorzitter Mart Vergouwen in het Leidsch Dagblad.
Die wedstrijd werd drie minuten na de aftrap stilgelegd, omdat fans van beide clubs met elkaar op de vuist gingen. "We hebben een camerasysteem en weten precies wie onze ballen gehakt zijn." Ook de beelden van FOX Sports lieten niets aan het twijfel aan, want de vechtersbazen waren duidelijk in beeld. Vergouwen steekt de hand in eigen boezem.
"We hebben hier en daar wel een flater geslagen", vervolgt Vergouwen. "Er waren voldoende stewards aanwezig, een stuk of vijfentwintig. Maar je moet ze wel op de juiste momenten inzetten. Ik baal altijd van fouten die je had kunnen voorzien. Je ziet dat die gasten gaan lopen en daar hadden we bij moeten zijn, in plaats van erachteraan te sjokken."
"Wij gaan dit eerst intern evalueren en daarna ook contact opnemen met Spakenburg." Spakenburg laat bij monde van voorzitter Wim Huijgen weten dinsdag met een verklaring te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.