Ouders van gouden Jesse: "Onze droom komt uit"

NIEUWEGEIN - "Normaal kijk ik altijd tegen die grote jongens op, maar nu heb ik ze allemaal verslagen. Dat blijft een beetje gek." Dat zegt wereldkampioen Jesse Puts na zijn terugkomst in Nederland. Jesse werd dinsdagochtend op Schiphol onthaald door zijn trotse familie.
De 22-jarige zwemmer uit Utrecht won dit weekend in Canada goud op de wereldkampioenschappen kortebaanzwemmen 50 meter vrije slag en zilver met de gemengde estafetteploeg.
De ouders van Jesse waren er niet bij in Canada, en dus werd de wedstrijd vanuit Utrecht op de computer gevolgd. Dat ging niet zonder problemen want de livestream viel net op dat moment uit.

DOLLEN

Peter Puts, de vader van Jesse, doet er alles aan om de verbinding tot stand te brengen, maar het lukt niet. Niet lang daarna ging de telefoon, zegt Peter. "Het was Jesse. Hij zei 'papa, ik ga zo naar het podium en ik wilde even bellen'. Ik zei 'heb je een medaille dan?' Toen zei hij dat hij wereldkampioen was." Peter Puts kon het maar moeilijk geloven en dacht dat zijn zoon met hem aan het dollen was.
Jesse woont bij zijn ouders en zij steunen hem door dik en dun. Op zijn kamer krijgen alle bijzondere medailles een mooi plekje en voor de gouden plak uit Canada wordt dan ook ruimte gemaakt. Al is het even puzzelen met al dat eremetaal, zegt zijn moeder Astrid. "Het zal wel een grote lijst worden, dus we moeten even schuiven."

FOTOLIJST

Maar het moet lukken, want ook Jesse wil hem ophangen. "Ik denk dat we een mooie fotolijst gaan maken en dat deze aan de muur komt. Daar komt wel een mooi plekje voor."
Zaterdag heeft Jesse alweer een wedstrijd, maar eerst is het tijd voor het genieten samen met zijn familie. "Geweldig, geweldig. Het is voor hem, voor mij en m'n vrouw natuurlijk een droom die is uitgekomen," zegt zijn trotse vader Peter.

"Ik zei dat hij niet moest dollen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.