Wielerdagboek: Wilton/De Volharding in Madagaskar - Deel 6

UTRECHT - Deze periode rijdt de Utrechtse wielerploeg Wilton/De Volharding een wedstrijd op een wel heel bijzondere locatie. Op Madagaskar fietsen Niels Hoogeboom, Bob van den Hengel, Kevin Boon, Guus Schot, Sjors Beukeboom en Niels van der Pijl mee in de Tour du Mada. Ploegleider Theo Wennekes houdt voor RTV Utrecht een dagboek bij.
ZONDAG/MAANDAG
We hadden een dag geen internet, dus nu het verslag van koersdag 3 en 4. Zondag een mooie dag waarin we de gele trui behielden door als ploeg op de laatste stijgende kilometer alles recht te zetten met een goede Bob, een verrassende Niels Vd Pijl en een sterk acterende Sjors. We werden tweede, vierde en zesde in de uitslag en behielden het ploegenklassement en de leiding in het puntenklassement, algemeen klassement en ook nog het jongerenklassement.
Maandag werden we vanuit het begin aangevallen in de etappe naar het dak van de koers, op liefst 1980 meter hoogte. Bob kwam tekort om met de beste 10 mee te gaan, zijn benen weigerden dienst. Niels wipte attent mee en Kevin bleef sterk bij Bob om hem te helpen.
Sjors sprong in zijn eentje nog weg en reed bijna solo 1.40 minuut dicht. Een mega staaltje van de belofte, maar helaas had hij de pech dat hij in een gat reed: twee banden kapot en vijf minuten tijdsverlies. Maar toch nam hij Bob nog op sleeptouw. Hiervoor kreeg hij de Faiplay-trui en daarnaast behield hij de leiding in het jongerenklassement.
Niels was ondertussen ontsnapt en pakte in de sprint met vijf de overwinning, hiermee pakte hij als nog een fel begeerde trui. Nog goed om te noemen was de prestatie van Guus. Hij reed 35 kilometer aan de leiding om zijn ploeg te ontzien en naar de voet van het steile gedeelte te begeleiden. We staan nu algemeen nog steeds 3, 4 en 7 en alle zes renners staan bij de eerste dertig.
Ik heb wel de ingehuurde chauffeur op bijrijdersstoel gezet en ben zelf achter het stuur gekropen. Dat kost mij minder energie. We zitten nu in een bijna westers hotel met alle voor ons normale begrippen. Dinsdag weer vroeg op en na de etappe een verplaatsing van 500 kilometer.
En oh ja, wij zijn erg bruin en verbrand, sorry...
Groet, Team Wilton

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.