IJsselmeervogels buigt in slotfase voor Heerenveen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het bekertoernooi van IJsselmeervogels zit erop. De Vogels verloren in de achtste finale van de KNVB-beker met 1-0 van sc Heerenveen. De derdedivisionist uit Spakenburg hield op de eigen Westmaat 88 minuten stand tegen de nummer 4 uit de eredivisie. Reza Ghoochannejhad scoorde één minuut voor tijd de enige goal van de wedstrijd.

AFTASTEN

In de eerste helft was het aftasten voor beide elftallen. Heerenveen nam het initiatief en creëerde enkele kansen. De Friezen raakten de paal uit een vrije trap, maar tot scoren kwam de eredivisionist niet. IJsselmeervogels liet zich niet van de wijs brengen en wist een paar keer gevaarlijk uit te breken. Het grootste gevaar van de Rooien kwam van afstandsschoten van Sherwin Grot en Chris van Hussen.

SLOTMINUUT

In de tweede helft drongen de bezoekers meer aan, maar het geloof bij de Vogels bleef groot. De grotere kansen waren zelfs voor IJsselmeervogels, dat standhield. Een kwartier voor tijd bracht Heerenveen-trainer Jurgen Streppel sterspeler Sam Larsson in het veld. Het zorgde voor nog meer druk van Friese zijde. Dat resulteerde een minuut voor tijd in de bevrijdende goal voor Heerenveen: Ghoochannejhad tikte binnen vanuit een hoekschop.
88' Reza Ghoochannejhad [0-1]

Ali Akla: "Je staat nu met een kater"
Ramon van Emmerik: "Een k-goal op een k-moment"