Boze fans belagen videoscheids na strafschop voor FC Utrecht

Kevin Blom
Kevin Blom © ANP
UTRECHT/ZWOLLE - Videoscheidsrechter Kevin Blom heeft woensdagavond onder politiebescherming het stadion van PEC Zwolle verlaten. Boze fans van de thuisclub belaagden hem omdat hij FC Utrecht in blessuretijd van de achtste finale van de KNVB-beker een strafschop had gegeven (1-2).
Blom zat in een busje achter een beeldscherm toen Richairo Zivkovic tegen de grond ging na een duel met Dirk Marcellis. Scheidsrechter Björn Kuipers dacht aan een strafschop en kreeg de bevestiging van zijn videoscheidsrechter. Zivkovic maakte vanaf elf meter geen fout en schoot FC Utrecht naar de kwartfinale van de KNVB-beker.
Het busje met Blom stond achter de tribune voor de fanatieke aanhang van PEC. Boze fans verzamelden zich rond het voertuig, waarna de politie Blom te hulp schoot.
De KNVB experimenteert dit seizoen met videoscheidsrechters. Zij ondersteunen vanuit een aparte ruimte met beeldschermen de arbiter in het veld op basis van de camerabeelden die direct beschikbaar zijn. Ze adviseren bij wedstrijdbepalende spelsituaties als strafschoppen, rode kaarten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan.
Voor de wedstrijd woensdagavond was het ook al onrustig in Zwolle. Er was een vechtpartij, waarschijnlijk tussen voetbalsupporters. De politie kon in de buurt vijf mannen aanhouden die mogelijk betrokken waren. Na de wedstrijd werden nog twee verdachten aangehouden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.