Wielerdagboek: Wilton/De Volharding in Madagaskar - Deel 7

© Theo Wennekes
UTRECHT - Deze periode rijdt de Utrechtse wielerploeg Wilton/De Volharding een wedstrijd op een wel heel bijzondere locatie. Op Madagaskar fietsen Niels Hoogeboom, Bob van den Hengel, Kevin Boon, Guus Schot, Sjors Beukeboom en Niels van der Pijl mee in de Tour du Mada. Ploegleider Theo Wennekes houdt voor RTV Utrecht een dagboek bij.

DONDERDAG

Vandaag koers in 39 graden Celsius. normaal geen weer voor Nederlanders, maar de opdracht was om aan te vallen in koppels van twee en daarna vanaf de kant bepalen wat te doen. Helaas en saai, Guus en Bob gingen de eerste ronde en 110 km later zagen ze Bob juichend over de finish komen, Guus had zijn werk gedaan en draaide na 80 km af om uit te rijden, Bob hield 1 min over na twee lekke banden.
Niels van der Pijl werd derde en nam zo het totaal puntenklassement over. Sjors - die ziek is - liet zich uitzakken en stapte af met een tijdstraf. Kevin, die zich weer goed liet zien, pakte de zevende plaats.
Ook kennisgemaakt met de grote baas van Unicef hier, Matthew, en gesproken over de dingen die wij zie. Helaas geeft hij aan dat ze kinderprostitutie niet kunnen bestrijden, omdat de ouders 2 dollar per week verdienen en de viespeuken voor hen vaak jaarsalarissen betalen. Het goede werk wat Unicef doet is kinderen voeding, opleiding en toekomst proberen te bieden, al is het een druppel.
Na de huldiging van vijf truien eerst nog ff zwemmen en daarna weer in Le Couleur gegeten waar we nu serieus herkend worden. Mensen zijn erg gastvrij en ook de organisatie is onder de indruk van ons.
De Fransen brachten zelfs koud bier mee naar het podium en dat smaakte echt top. Helaas gaat het nu erg snel, nog drie etappes en ons avontuur zit er weer op. Wim Sluis kan trots zijn op de ploeg die zijn naam hier toont.
Nu naar bed en morgen er vroeg uit voor een verplaatsing en een waaierrit, dus we hebben het plan weer klaar. Nu hopen dat iedereen goed hersteld is.
Groet uit het hete Madagaskar van de Wilton

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.