FC Utrecht speelt doelpuntloos gelijk bij Roda JC

© FCUPhoto
UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel bij Roda JC met 0-0 gelijkgespeeld. De Utrechtse ploeg is daardoor voor de negende keer op rij ongeslagen gebleven in de eredivisie en gaat in het gunstigste geval als zesde de winterstop in.

JANSSEN

FC Utrecht kende een geweldige start. Aanvoerder Willem Janssen schoot na twee minuten een vrije trap snoeihard in de bovenhoek, maar de arbiter keurde het doelpunt af vanwege vermeend buitenspel. Utrecht kende een sterk eerste kwartier, maar kon dat niet doorzetten. Onder meer het uitvallen van Janssen was daar debet aan. Hij werd vervangen door de licht geblesseerde Giovanni Troupée. Mede dankzij de vele omzettingen wist FC Utrecht niet veel te creëren.

SLORDIG

In de tweede helft werd het spel van de ploeg van trainer Erik ten Hag slordiger. Roda JC kwam er regelmatig uit, maar de Limburgers wisten David Jensen niet te passeren. Utrecht, dat de derde wedstrijd in zeven dagen speelde, moest het hebben van enkele standaardsituaties. Dichterbij dan een chaotische scrimmage kwam de FC niet.
Na het gelijkspel staat FC Utrecht voorlopig zesde in de eredivisie. De volgende wedstrijd staat op zaterdag 14 januari op het programma, dan gaat Ten Hag met zijn ploeg op bezoek bij Sparta in Rotterdam.

Erik ten Hag: "We waren niet fris genoeg om het verschil te maken"
Ramon Leeuwin: "We scoren een loepzuivere goal"
Sean Klaiber: "Ik heb nog niet echt wedstrijdritme"
Roda JC-keeper Van Leer: "Ik wil hogerop, en Utrecht is hogerop"