Ziekenboeg Spakenburg puilt uit

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Arnold Klein wacht een loodzware klus bij zijn debuut als hoofdtrainer van Spakenburg. De opvolger van Hans van de Haar kan voor de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg niet beschikken over de geblesseerden Tom Oostinjen, Ralph Dua, Joey Belterman, Matthijs Blijham, Ismo Vorstermans, Kees Tol en Salim Amerzgiou. Spits Danny van den Meiracker is teruggezet naar het tweede en dus ook niet inzetbaar. Niels Buijtenhuis (foto) en Nick Tol zijn twijfelgevallen. Daar staat tegenover dat de in de winterstop vastgelegde Christian Supusepa speelgerechtigd is en dat doelman Richard Arends terugkeert van een schorsing.
Spakenburg treft met HHC Hardenberg de andere tweede divisionist die tijdens het seizoen de trainer ontsloeg. Onder Joseph Oosting haalden de Sallanders vier punten uit zeven duels. Zijn opvolger Gert Jan Karsten doet het met 14 uit elf beduidend beter. HHC staat 16e, maar heeft na 18 duels slechts vijf punten minder dan nummer negen Spakenburg.
HHC, dat eerder dit seizoen in Spakenburg een 1-1 gelijkspel boekte, heeft op eigen veld een historisch voordeel ten opzichte van Spakenburg. Van de acht duels die beide clubs op de Boshoek afwerkten, won HHC er vier. Spakenburg won twee keer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.