FC Utrecht beloont zichzelf niet tegen Ajax

© FCUPHOTO
UTRECHT - FC Utrecht heeft de beladen wedstrijd in de eredivisie tegen Ajax verloren. De Amsterdammers wonnen het duel met 1-0 door een doelpunt van Lasse Schöne. De laatste keer dat Ajax in competitieverband van Utrecht won was in 2009.
Vlak voor rust had Utrecht grote kansen om met een voorsprong naar de kleedkamers te gaan. Maar er werd niet gescoord. Richairo Zivkovic was het meest dichtbij een doelpunt. Zijn poging belandde op de lat.
In de 60e minuut kreeg Ajax een penalty nadat Nacer Barazite hands had gemaakt. Lasse Schöne ging achter de bal staan maar de Deen schoot over het doel van keeper David Jensen heen.
Zeven minuten voor tijd herstelde Schöne zijn misgeschoten penalty. Vanaf grote afstand schoot de middenvelder de bal in de rechterbovenhoek: 1-0. Utrecht probeerde na dit doelpunt nog met man en macht de gelijkmaker te maken. Dit lukte niet en dus bleef Utrecht, ondanks de grote kansen die het kreeg, met 0 punten achter in de Galgenwaard.
83' Lasse Schöne [0-1]