Jong FC Utrecht vergeet te winnen van Volendam

UTRECHT - Jong FC Utrecht is maandagavond iets vergeten in eigen Galgenwaard. De ploeg van trainer Robin Pronk leed een onnodige nederlaag tegen FC Volendam. De nummer drie van de Jupiler League won van Jong FC Utrecht met 4-2. Onnodig, want Jong FC Utrecht kreeg de meeste en de beste kansen voor 770 toeschouwers.
Volendam had het in de Galgenwaard moeilijk met de Utrecht-talenten, maar kwam aan het einde van de eerste helft op voorsprong via ADO-huurling Dennis van der Heijden. In de tweede helft bleef de wedstrijd gelijk opgaan en trok Nick Venema de stand gelijk.Bert Steltenpool kopte Volendam opnieuw op voorsprong, maar weer kwam Utrecht op gelijke hoogte. Dit keer was Gyrano Kerk de doelpuntenmaker.
Puntenverlies leek daarmee aanstaande voor Volendam, maar in de laatste tien minuten kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding op Paul Kok. Henny Schilder benutte die en zorgde zo voor de 3-2. Utrecht gaf nog altijd niet op en was dichtbij een derde gelijkmaker met een schot op de paal. Terwijl de thuisploeg in de slotfase alles op alles zette om nogmaals te scoren, was het Steltenpool die de vrije ruimte benutte en de eindstand op 4-2 bepaalde.
In de stand van de Jupiler League blijft Jong FC Utrecht staan op de 17de plaats. Nog voor De Graafschap, FC Dordrecht en hekkensluiter Achilles '29. Vrijdag speelt Jong FC Utrecht in het zuiden van het land. Tegenstander is Fortuna Sittard.
38 min. 0-1 Bert Steltenpool
53 min. 1-1 Nick Venema
65 min. 1-2 Bert Steltenpool
71 min. 2-2 Gyrano Kerk
84 min. 2-3 Henny Schilder (penalty)
90+2 min. 2-4 Bert Steltenpool

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.