IJsselmeervogels treft ploeg in vorm

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels reist zaterdag af naar Friesland, voor de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Hoewel de Friezen zes plaatsen lager staan op de ranglijst van de derde divisie, is dat duel allerminst eenvoudig voor de Rooien. Uit de laatste zeven duels haalde ploeg van Sandor van der Heide slechts negen punten. In de laatste drie wedstrijden incasseerden de Vogels zelfs negen tegentreffers.
Harkemase Boys is een stuk beter op dreef. De ploeg mocht in de laatste zeven duels 13 punten bijboeken en lijkt daardoor verlost van de ergste degradatiezorgen. De Friese formatie speelde dit seizoen in eigen huis nog niet gelijk; tegeover zes zeges staan evenzoveel nederlagen.
Eerder dit seizoen speelden beide ploegen tegen elkaar op de Westmaat met 2-2 gelijk. Voor IJsselmeervogels scoorde Jeffrey Buitenhuis (zie foto) de 2-2. De 1-1 was een eigen doelpunt van Harkemase Boys. Harkemase Boys - IJsselmeervogels stond negen keer eerder in competitieverband op het programma. Twee keer won Harkemase Boys, zeven keer gingen de punten mee naar Bunschoten-Spakenburg. In 1976 gebeurde dat dankzij een recordscore van 0-8.
De lijst afwezigen bij IJsselmeervogels is onveranderd, en bestaat uit de langdurig geblesseerden Mike van de Laar, Mimoun Eloisghiri en Henri de Graaf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.