VIDEO-UPDATE: FC Utrecht profiteert niet van misstap concurrenten

UTRECHT - FC Utrecht is er niet in geslaagd om een gat te slaan met de concurrentie. De Domstedelingen kwamen thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag.
De rodelantaarndrager van de eredivisie kwam in de 16e minuut via Malone op voorsprong. Hij profiteerde van een fout van Ramon Leeuwin. Pas vlak voor rust slaagde FC Utrecht erin om gelijk te maken. Richairo Zivkovic maakte 1-1. De Ajax-huurling mocht in de basis starten, omdat Sébastien Haller vader was geworden.
ADO werd in de eerste helft nog een strafschop onthouden. Robin van der Meer werkte Fernandez naar de grond. De verdediger raakte daarbij geblesseerd aan zijn schouder. In de tweede helft kreeg FC Utrecht nog kansen via Ayoub (lat) en Barazite (schot naast).
FC Utrecht blijft 4e. De voorsprong op AZ, dat eveneens punten morste, blijft drie punten.
'16 Malone [1-0]
'40 Zivkovic [1-1]

Willem Janssen: "We hadden het geduld niet"
Nacer Barazite: "Dit is een incident"
Erik ten Hag: "We waren niet goed genoeg, dat is de realiteit"