Ommekeer moet komen voor IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In september en oktober leek IJsselmeervogels ongenaakbaar. De ploeg won in de 3e divisie acht duels op rij en niets leek de promotie-aspiraties in de weg te staan. Maar er kwam zand in de machine en op de serie van 24 uit acht volgende er één van twaalf duels waarin de Rooien slechts 15 punten sprokkelden. Het gevolg: een derde plaats met vijf punten achterstand op koploper FC Lisse.
Zaterdag krijgt de ploeg van Sandor van der Heide, nog altijd zonder de geblesseerden Mike van der Laar en Henri de Graaf, Odin'59 op bezoek. De Heemskerkers zijn na een goede seizoensstart afgezakt naar de degradatiezone. Uit de laatste vier duels werden echter weer twaalf punten gepakt.
Odin, dat eerder dit seizoen de Vogels met 2-0 versloeg, is dus geen eenvoudige horde. Maar de opdracht voor IJsselmeervogels is simpel. Als de ploeg een rol van betekenis wil spelen in de titelstrijd in de 3e divisie, zal er een goede reeks neergezet moeten worden. En die reeks moet zaterdag beginnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.