Voor Richard Verschoor telt alleen de eerste plaats

BENSCHOP - Richard Verschoor heeft onder grote belangstelling het doek getrokken van de bolide waarmee hij komend seizoen zijn debuut maakt in de Formule Renault 2.0. Het pas 16-jarige racetalent uit Benschop werd vorig jaar in zijn eerste seizoen Formule 4 meteen kampioen en denkt dat dit een goede vervolgstap is. Verschoor zal opnieuw uitkomen voor het Nederlandse MP Motorsport.
Verschoor laat geen twijfel bestaan over zijn ambities. Het antwoord op de vraag of komend seizoen een leerjaar wordt sprak boekdelen. "Ik wil er gelijk voor gaan. Ik denk dat ik daar klaar voor ben om meteen kampioen te worden. En natuurlijk zal ik ook veel leren."

SNELLE LEERLING


Dat Verschoor een snelle leerling is bewees hij vorig seizoen. In een nieuwe klasse wist hij meteen zijn eerste Formule 4-race in Sochi te winnen. Dat deed hij onder toeziend oog van de complete Formule 1-wereld, die dat zelfde weekend voor de Grand Prix van Rusland aanwezig waren. Verschoor werd prompt opgenomen in het Red Bull Junior Team, het opleidingsprogramma van het Formule 1-team Red Bull Racing. Verschoor haalde in de Formule 4 tien overwinningen op rij en werd overtuigend kampioen.
Verschoor heeft van de winter niet stil gezeten. In de wintermaanden reed hij de Toyota Racing Series. "Die wagen was sneller dan de Formule Renault waar ik nu mee ga rijden." Toch maakte hij het zijn veel ervarener concurrenten bijzonder lastig. Met drie overwinningen ging hij lang aan de leiding in het kampioenschap. "Eigenlijk ging het in het voorlaatste weekend mis. Ik won het laatste weekend nog wel een race, maar wist dat er een wonder nodig was om de titel te pakken. Ik baal daar nog steeds enorm van. Toch heb ik enorm veel geleerd en daar ging het om."

De bolide van Richard Verschoor. Het kleine broertje van de Red Bull F1
Verschoor over zijn wagen: "Veel meer downforce en dikke sloffen"
Richard Verschoor: "Gelijk voor de titel gaan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.