Utrecht Marathon: organisatie en deelnemers zijn er klaar voor

UTRECHT - Ongeveer zesduizend fanatiekelingen trekken zondag hun hardloopschoenen aan voor de Utrecht Science Park Marathon. Vanaf de Uithof rennen de lopers naar het Wilhelminapark en de Maliebaan. Via onder meer de Dom en Catharijnesingel eindigen ze weer op de Uithof.
Organisator Arjen de Ruyter is ontzettend tevreden met de route. "De natuur, de afwisseling en natuurlijk de bekende plekken in de stad Utrecht zijn mooi. We lopen vanwege het De Stijl-jaar ook langs het Rietveldhuis, dus alle verbindingen met Utrecht en de omgeving van Bunnik worden gemaakt."

MARKANTE PLEKKEN

De
van de marathon in Utrecht loopt dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. Zo lopen de renners verder Bunnik in en is in Amelisweerd het onverharde stuk verdwenen. Verder loopt de route langs allerlei mooie markante plekken in de stad.
Sophie Herr is een van de deelnemers. Ze rent de halve marathon en ziet vooral erg uit naar een punt op de route. "Onder de Dom rennen is toch wel erg mooi. Daar kijk ik erg naar uit."

KWF

De halve marathon loopt Sophie niet alleen voor haar plezier. Ze haalt er ook geld mee op voor KWF Kankerbestrijding en dat komt ook voor Sophie dichtbij. "Ook in mijn omgeving hebben mensen deze ziekte gehad of zijn ze er aan overleden. Het is daarom mooi om mee te doen".
Het is de tweede keer dat het goede doel gekoppeld is aan de Utrecht Science Park Marathon. Arjen de Ruyter is blij met die samenwerking. "Bijna iedereen kent wel iemand die getroffen is door kanker. Het is dus mooi dat het opgehaalde geld letterlijk 400 meter verderop in het UMC besteed wordt aan kankeronderzoek."

GROTE NAMEN

Naast de lopers voor het goede doel kent de marathon ook nog een paar grote namen die in de gaten gehouden moeten worden. "We hebben
, die meedoet aan de halve marathon. Paul Zwama doet mee op de hele marathon. Ook hebben we nog een paar buitenlandse atleten uitgenodigd", zegt De Ruyter.
De renners gaan zondag om 12.15 uur van start.

"Ik kijk er naar uit"
U Vandaag over de Utrecht Science Park Marathon

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.