Damesvoetbal blokkeert Europese duels FC Utrecht

UTRECHT - Als FC Utrecht zich kwalificeert voor de Europa League, kunnen de eerste twee thuiswedstrijden mogelijk niet in de Galgenwaard worden gespeeld. Het EK vrouwenvoetbal is dan bezig.
"Het is te zot voor woorden dat FC Utrecht het thuisvoordeel kwijtraakt", zegt sportverslaggever René van den Berg. "Men zit niet in de eigen kleedkamer."
"Het stadion waar gespeeld moet worden is niet van Utrecht, dus moeten er extra kosten worden gemaakt om die wedstrijden te faciliteren." Naar welk stadion FC Utrecht eventueel zal uitwijken is nog niet bekend.

EUROPA LEAGUE

Als FC Utrecht de play-offs wint, mag de club meedoen aan de tweede kwalificatieronde van de Europa League op 13 en 20 juli. Het thuisduel in die speelronde lijkt sowieso niet in Utrecht afgewerkt te kunnen worden.
De derde kwalificatieronde is 27 juli en 3 augustus. Mogelijk is het stadion dan ook nog niet speelklaar voor de thuiswedstrijd.

EK VROUWEN

Het EK vrouwenvoetbal wordt van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland gehouden. In de Galgenwaard staan vier poulewedstrijden op het programma. Dinsdag 25 juli is de laatste wedstrijd in het stadion van FC Utrecht.

René van den Berg: "Een grote tegenvaller voor FC Utrecht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.