Van de Haar verliest arbitragezaak van Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg had voldoende grond om de arbeidsovereenkomst met trainer Hans van de Haar in de winterstop te beëindigen. Tot dat oordeel komt de arbitragecommissie in de zaak die Van de Haar tegen de club had aangespannen.
Spakenburg en Van de Haar hadden in het contract afspraken gemaakt omtrent een eventuele tussentijdse beëindiging van het contract. Aan die afspraken hoeft Spakenburg zich van de commissie niet te houden.
Tijdens de mondelinge behandeling van het geschil op 8 maart werden de beide partijen tijdens een schorsing de gang op gestuurd om te proberen tot een gezamenlijke oplossing te komen. Het verschil tussen het aanbod van Spakenburg en de vraag van Van der Haar was echter onoverbrugbaar. Daardoor werd de arbitragecommissie genoodzaakt werd te doen en een beëindigingsvergoeding vast te stellen.
Spakenburg laat op de website weten zich in de hoogte van de afkoopsom te kunnen vinden. Het bestuur van de club is dan ook tevreden met de uitspraak van de arbitragecommissie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.