Voormalig FC Utrecht-voorzitter Theo Aalbers overleden

Theo Aalbers in vroeger jaren en een recentere foto.
Theo Aalbers in vroeger jaren en een recentere foto. © FC Utrecht
UTRECHT - Theo Aalbers is overleden. Aalbers was van 1984 tot 1993 voorzitter van FC Utrecht, en geldt als de langstzittende voorzitter in de historie van de in 1970 opgerichte club. Voor veel fans van de club is hij 'de enige echte voorzitter.'
Met Aalbers als voorzitter won FC Utrecht in 1985 voor het eerst in de clubgeschiedenis de KNVB beker. Na zijn vertrek bij FC Utrecht werkte Aalbers als penningmeester bij de KNVB, een functie die hij na een conflict neer moest leggen. Theo Aalbers is 79 jaar geworden.
FC Utrecht heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Aalbers. "Het nieuws komt hard aan bij de club", zegt directeur Wilco van Schaik "Onverschrokken, onvoorwaardelijk, betrokken, hart op zijn tong; dat is Theo Aalbers. De club is veel dank verschuldigd aan zijn kordate optreden aan het einde van de vorige eeuw, maar ook voor de vele malen dat hij zich daarna, gevraagd en ongevraagd, om de FC heeft bekommerd. Hij heeft de club door donkere perioden geloodst."
"Theo stond er altijd, in voor- en tegenspoed. Hij nam altijd zijn verantwoordelijkheid en schroomde daarbij niet ook af en toe impopulaire maatregelen te nemen als dat moest, altijd in het belang van de club. Hij kwam nog geregeld op kantoor om een praatje te maken of gewoon belangstelling te tonen. Zo was hij, altijd betrokken. Met zijn heengaan neemt de stad afscheid van een markante Utrechter, een icoon van de club, zijn persoonlijkheid zal echter tot in lengte der dagen met de club verbonden zijn. Hij zal enorm worden gemist."
FC Utrecht neemt aanstaande zaterdag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II een minuut stilte in acht.

RTV Utrecht sportverslaggever René van den Berg over Theo Aalbers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.