Landstitel DOS als theatervoorstelling

UTRECHT - Het was de eerste en laatste keer dat een Utrechtse club landskampioen werd: in 1958 wint DOS van SC Enschede. De zinderende beslissingswedstrijd is het uitgangspunt voor een nieuwe theatervoorstelling van Theatergroep Aluin, Paul Feld en Culturele Zondagen. De voorstelling is alleen te zien op zondag 23 april 2017 in Theater Kikker als onderdeel van de Culturele Zondag Utrecht 50-75.
Het vriendenteam van DOS was in 1958 een ware sensatie met voetbalhelden als Hans Kraaij sr., Tonny van der Linden en Frans de Munck ("de zwarte panter"). De beslissingswedstrijd, die in de zinderende hitte in Nijmegen plaatsvond, werd pas in de 109e minuut beslist. Duizenden DOS-fans volgden hun 'Gele Kanaries' op alles wat maar wielen had naar het stadion. Zo'n 15.000 Utrechters die geen kaartje konden bemachtigen bleven achter en luisterden naar een speciale radioverbinding in hun eigen stadion De Galgenwaard. Starend naar een leeg veld.
Theatermakers Erik Snel en Paul Feld schrijven en regisseren de voorstelling die is geïnspireerd op het boek "DOS: Het wonder van Utrecht" van Ad van Liempt. In de voorstelling spelen twee broers en een zus het live-verslag van de slopende wedstrijd na voor hun dementerende vader, die in 1958 als geluidstechnicus verantwoordelijk was voor de radioverbinding. Humor, drama en voetbalnostalgie.
DOS: het voetbalwonder van Utrecht is te zien op zondag 23 april 2017 om 12.30, 14.00, 15.30 en 17.00 uur in Theater Kikker. Gratis tickets kunnen gereserveerd worden via www.culturelezondagen.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.