FC Utrecht nog steviger op vierde plaats

UTRECHT - FC Utrecht heeft zich zaterdagavond nog steviger op de vierde plaats van de ranglijst genesteld. De ploeg won in de eigen Galgenwaard verdiend met 2-0 van Willem II. Het openingsdoelpunt werd al vroeg in de eerste helft gemaakt door Sébastien Haller. Dat was het twaalfde doelpunt dit seizoen van de Franse spits en zijn 40e in dienst van FC Utrecht (hij evenaarde Stefaan Tanghe). In blessuretijd maakte invaller Richairo Zivkovic de 2-0.
FC Utrecht kwam furieus uit de startblokken. In hoog tempo werd Willem II met goed combinatiespel onder druk gezet. Dat leverde al na 10 minuten het openingsdoelpunt op. Na een fraaie aanval schoot Haller na een voorzet van Kevin Conboy de 1-0 achter doelman Kostas Lamprou. Kort daarna verzuimde Sofyan Amrabat de marge te verdubbelen en de wedstrijd al vroeg op slot te gooien.
Na dat prima begin nam FC Utrecht het te gemakkelijk op. De ploeg bezondigde zich vooral op het middenveld te veel aan frivool voetbal. Willem II kon daardoor wat beter in de wedstrijd komen. Veel kansen leverde dat niet op. De Tilburgers waren daarvoor in de eerste helft aanvallend te machteloos. Alleen Thom Haye was dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot net naast.
Ook na de rust was FC Utrecht zonder goed te spelen de bovenliggende partij. Willem II was en bleef aanvallend nauwelijks gevaarlijk. Mede omdat de defensie van FC Utrecht solide verdedigde. Doelman David Jensen behoefde daardoor nauwelijks in actie te komen. Ook FC Utrecht kreeg weinig mogelijkheden om de bevrijdende 2-0 te scoren. Ook het inbrengen van Nacer Barazite en Zivkovic leverde amper gevaarlijke momenten op. Totdat uiteindelijk Zivkovic in blessuretijd toch nog scoorde.
FC Utrecht is nu vijf punten los van naaste belager AZ. Dinsdagavond speelt het tegen Excelsior. Sofyan Amrabat is voor dat duel geschorst.
'10 Sébastien Haller [1-0]
'90 Zivkovic [2-0]

Ramon Leeuwin: "Play-offs zijn wel binnen nu"
Barazite: "Voor de pet van René vd Berg wil ik misschien wel blijven"
Ten Hag: "Het gaat nu niet meer mis"
De hoogtepunten van FC Utrecht - Willem II

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.