Spakenburg en het laatste kwartier

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft het dit seizoen niet op het laatste kwartier. De 2e divisionist kreeg in de slotfase van wedstrijden al vijftien doelpunten tegen, in veel gevallen kostte de ploeg dat ook punten. "Dat is een constatering, geen verwijt", zegt de nieuwe trainer Joop Gall voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong AZ. "Dit elftal heeft zoveel blessures gehad dat teveel spelers moesten worden opgesteld die niet fit genoeg waren voor een hele wedstrijd."
Ook zaterdag mist Gall weer zes spelers. Tom Oostinjen en Richard Arends spelen dit seizoen niet meer, en ook Thijs Hendriks, Matthijs Blijham, Ismo Vorstermans en Kelvin Maynard zijn niet fit. Topscorer Olivier Pilon (zie foto) heeft liesproblemen en kan hooguit 20 minuten meedoen.
Gall is dan ook van mening dat het 2-2 gelijkspel van zaterdag tegen GVVV, met twee tegentreffers in de laatste tien minuten, geen mentale kwestie is. "Het zit niet in de koppies, het zit in de benen. En daar werken we aan."
De wedstrijd tegen Jong AZ begint zaterdag om 15.30 uur. Mocht Spakenburg de illusie hebben dat de Alkmaarse beloften het na het behalen van de titel kalm aan zullen doen, is het verstandig om even te kijken naar de resultaten van afgelopen weekend. Nadat Jong AZ door de uitslagen van zaterdag zonder te spelen kampioen was geworden, werd zondag VVSB verslagen. Met 7-0....

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.