FC Utrecht en Venema langer met elkaar door

UTRECHT/AUSTERLITZ - Nick Venema heeft zijn contract bij FC Utrecht verlengd. De spits uit Austerlitz had een contract tot medio 2018. Zijn verbintenis is verlengd tot medio 2020.
Venema is een vaste waarde in Jong FC Utrecht. Met het beloftenelftal, dat onder leiding staat van Robin Pronk, komt hij uit in de Jupiler League. Jong Utrecht staat op dit moment 18e in de Jupiler League. Maandag won Venema met Jong FC Utrecht in stadion Galgenwaard met 2-1 van FC Oss, waarmee de Utrechtse voetbalclub zeker is van deelname aan de Jupiler League volgend seizoen. Venema maakte beide Utrechtse treffers in het duel tegen Oss.
In het eerste elftal van FC Utrecht debuteerde de 18-jarige aanvaller als invaller in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen PSV op 12 februari 2017.
"Nick maakt een goede ontwikkeling door en hij heeft specifieke kwaliteiten die schaars zijn op de velden. De technische staf kijkt ernaar uit de komende seizoenen met Nick te werken aan zijn ontwikkeling tot volwaardig selectielid", aldus technisch manager Erik ten Hag op de website van FC Utrecht.

JEUGD

Venema begon zijn voetballoopbaan bij SV Austerlitz. Via Woudenberg en Roda'46 kwam hij uiteindelijk in de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.