Europees avontuur titelhouder Kampong voorbij

UTRECHT - De Utrechtse hockeyers van Kampong zijn uitgeschakeld in de Euro Hockey League. In de achtste finale was het Duitse Rot Weiss Köln met 2-1 te sterk. Kampong won vorig jaar nog de titel in de competitie voor Europese topclubs.
Kampong begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de begin fase drie strafcorners op rij. De Duitse verdediging had geen moeite met de pushes van Martijn Havenga. Uit de acht corners die de ploeg van Alexander Cox in de hele wedstrijd kreeg, werd niet een keer gescoord.
De Duitse ploeg kreeg weinig kansen in de wedstrijd maar die keren dat ze gevaarlijk waren verdween de bal in de goal. In het derde kwart van de wedstrijd scoorde Mats Grambusch de 1-0 na een mooi uitgespeelde combinatie. Een paar minuten later maakte Jonas Gomoll uit een rebound de 2-0.
In het laatste kwart maakte de Utrechtse aanvoerder Quirijn Caspers de 2-1. Ondanks een slotoffensief van Kampong bleef het daarbij. Volgens coach Cox heeft zijn ploeg verdiend verloren: "We kwamen vandaag op de details te kort en juist op details worden dit soort Europese topwedstrijden beslist."

COMPETITIE

Kampong kan zich nu op de competitie gaan richten. In de resterende drie wedstrijden moet de Utrechtse ploeg de play-offs veiligstellen. Volgende week zondag is koploper Bloemendaal daarbij de eerste horde.


Alexander Cox:"We hebben te weinig gebracht"
Sander de Wijn:"Het was het allemaal net niet vandaag"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.