Waterpolo: Van der Meer aan de slag bij Oranje

VEENENDAAL - Harry van der Meer wordt assistent-bondscoach van het Nederlands waterpoloteam. De Veenendaler, woonachtig in Italië, gaat vanaf 1 augustus aan de slag met de mannen van Robin van Galen. De oud-international en 3-voudig Olympiër tekende een contract tot oktober 2020.
Harry van der Meer (43) was met het Nederlands team van de partij op de Olympische Spelen van Barcelona (1992), Atlanta (1996) en Sydney (2000) en speelde sinds 1997 als professional voor verschillende Italiaanse clubs. Nadat hij in 2012 zijn actieve loopbaan had beëindigd was hij assistent-trainer van diverse clubs in Italië. De laatste twee seizoenen had hij als hoofdtrainer zowel de senioren als de jeugd van Piacenza onder zijn hoede.
Bondscoach Robin van Galen is erg blij met de aanstelling van Van der Meer die vanaf juli ook weer in Nederland gaat wonen, zegt hij op waterpolo.nl. "Harry heeft een enorme staat van dienst als speler van het Nederlands team en meerdere Italiaanse clubs. Het is fantastisch dat we hem - mede dankzij de ondersteuning van NOC*NSF - weer terug naar Nederland kunnen halen en dat hij niet alleen mij, maar ook de jeugdbondscoaches Jacob Spijker en Zeno Reuten gaat assisteren. Op die manier kan ook onze talentvolle jeugd optimaal profiteren van zijn kennis en ervaring."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.