RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Water staat Spakenburg aan de lippen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg lijkt een klein wonder nodig te hebben om te ontsnappen aan het spelen van promotie-degradatiewedstrijden om zich te handhaven in de 2e divisie. De Blauwen staan op dit moment op een p/d plek en hebben een loodzwaar programma. Om te beginnen wacht zaterdag om 18.00 uur de uitwedstrijd in Tiel tegen T.E.C.. Statistisch gezien lijkt dat een kansloze missie; Spakenburg won op 13 augustus voor het laatst een uitwedstrijd. T.E.C. is al zes thuisduels op rij ongeslagen.

De ploeg uit Tiel leek voor de winterstop een zekere degradant. Met 16 punten uit 18 duels stond de ploeg onder de streep. Maar in het winterse transferwindow kwamen oud-FC Utrechtspeler Barry Maguire, Miguel Zeller, Daan Disveld en Gianluca Maria naar Tiel en sindsdien haalde T.E.C. 24 punten uit 12 duels. Het grote verschil met Spakenburg, dat met André Krul, Kelvin Maynard, Thijs Hendriks en Christian Supusepa ook vier spelers haalde, is dat het kwartet nieuwelingen bij T.E.C. fit genoeg blijkt om wekelijks te spelen en belangrijk te zijn voor het elftal. Maguire scoorde al vijf keer, Maria maakte er al drie.

Spakenburg haalde Thijs Hendriks (zie foto) als vervanger voor de weggestuurde Danny van den Meiracker, die er bij FC Lienden inmiddels tien heeft gemaakt. Hendriks kwam in vijf duels in actie, speelde pas één keer 90 minuten en scoorde nog niet. Hij staat door een blessure al sinds 11 maart langs de kant. Ook verdediger Kelvin Maynard bleek niet fit genoeg voor de 2e divisie. Hij speelde slechts één hele wedstrijd, moest zich drie keer laten vervangen en is al sinds 4 maart geblesseerd.

Trainer Joop Gall kan in Tiel ook niet beschikken over Ismo Vorstermans, Matthijs Blijham en Tom Oostinjen. Ook zij zijn geblesseerd. Sten Vreekamp is een twijfelgeval.

Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht