IJsselmeervogels ontvangt laatste concurrent

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels speelt zaterdag tegen de enig overgebleven concurrent in de strijd om de titel in de 3e divisie A. De Rooien ontvangen nummer twee FC Lisse, dat eerder dit seizoen thuis met 2-0 te sterk was voor IJsselmeervogels. De Lissenaren, getraind door Woerdenaar Robbert de Ruiter, hebben drie punten achterstand op de Vogels.
Vriend en vijand is het er over eens dat bij winst van IJsselmeervogels de titelstrijd beslist is. Een zege van de Vogels zou de marge namelijk op zes punten brengen met nog drie duels te spelen. De felbegeerde promotie naar de 2e divisie is dan binnen één seizoen bewerkstelligd. De Vogels zijn ook de ploeg in vorm: de ploeg van Sandor van der Heide won de laatste zes competitieduels.
IJsselmeervogels en FC Lisse speelden negen eerder een competitieduel tegen elkaar op de Westmaat. Vier keer won IJsselmeervogels, drie keer was er een zege voor FC Lisse. De doelcijfers zijn 17-11 ook licht in Bunschotens voordeel. Op 4 mei 1991 boekten de Vogels met 4-1 de grootste zege, Lisse boekte alle zeges op de westmaat met één doelpunt verschil.
Christiaan van Hussen (zie foto) ontbreekt bij IJsselmeervogels. Hij is geschorst. Henri de Graaf, Mike van der Laar en Mimoun Eloisghiri zijn geblesseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.