RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hercules wil jubileumfeest luister bijzetten

UTRECHT - Bij Hercules staat het komend weekend helemaal in het teken van de viering van het 135-jarig bestaan van de club. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag is het feest op sportpark Voordorp. Het vlaggenschip van Utrechts oudste voetbalclub kan dat feest extra luister bijzetten door zondag met drie punten in de bus terug te keren uit Oldenzaal.

Hercules reist als nummer vijf van de 3e divisie af naar Quick'20, dat vierde staat. Beide clubs streden drie jaar geleden nek aan nek om promotie naar de topklasse. Hercules won die tweestrijd met twee punten verschil. Dit seizoen zijn beide clubs met Dongen in een felle strijd verwikkeld om de derde plaats en deelname aan de play-offs om promotie naar de 2e divisie.

De Utrechtse jubilaris, die de thuiswedstrijd tegen Quick'20 met 4-1 won, heeft daarbij nog een ijzer in het vuur: de ploeg is de voornaamste kandidaat om de derde periodetitel te pakken. Weliswaar staan De Dijk en Westlandia er iets beter voor, maar zij hebben beide al een periodetitel.

Hercules is al zes duels ongeslagen. Van die zes duels won het er vier. Quick'20 kende een korte dip met twee nederlagen op rij, maar haalde uit de laatste twee wedstrijden zes punten. Op Paasmaandag werd Hercules' stadgenoot Magreb'90 met 4-2 verslagen. Trainer Eric Speelziek kan zondag weer beschikken over Kevin Ligtermoet (zxie foto). Tyron Fonville is geblesseerd.Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht