Nog eens drie extra punten aftrek voor Magreb'90

UTRECHT - De Utrechtse voetbalclub Magreb'90 heeft van de licentiecommissie van de KNVB nog eens drie extra punten aftrek gekregen. De derdedivisionist had beroep aangetekend vanwege het niet op orde hebben van de licentievoorwaarden maar dat beroep is ongegrond verklaard.
Magreb'90 moest eerder al, samen met twaalf andere clubs uit de tweede- en derde divisie, één punt inleveren. Dat moest van de KNVB omdat de teams niet voldeden aan de verplichting om drie contractspelers in dienst te hebben.
Magreb krijgt nu nog eens 3 extra punten aftrek omdat er, in tegenstelling tot de andere clubs die eerder werden bestraft, nog steeds een boel niet op orde is. De vacature van penningmeester moest worden vervuld en de statuten waren niet acuteel van Magreb.
Magreb'90 bezig was met een jeugdplan, maar het had geen hoofd jeugdopleiding heeft met een TC-I licentie. Ook een plan van aanpak om op termijn aan de licentievoorwaarden te voldoen, was bij de laatste toetsing niet klaar.
Magreb-trainer Jamal Yahiaoui vertelde tegenover RTV Utrecht dat Magreb wel rekening had gehouden met een uitspraak als deze. "Maar er is nog hoop. We moeten nu zorgen dan we van HBS winnen. We hebben een smalle selectie, maar het is niet onmogelijk om vier clubs onder ons te houden. Dan zijn we veilig."

VEILIG

Magreb neemt het zondag op tegen HBS. Magreb staat nog wel dertiende met 31 punten. Maar Juliana'31, Jong De Graafschap en Jong Achilles'29 volgen de Utrechters op vier punten met nog drie speelronden voor de boeg.
Jong De Graafschap en Jong Achilles'29 ontmoeten elkaar dit weekend. Als één van de twee wint, is Magreb veilig mits de Utrechters eerst zelf winnen uit bij HBS.

Magreb-trainer Jamal Yahiaoui in gesprek met presentatot Pieter Tammens

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.