Instellingen

Wat staat FC Utrecht komende tijd te wachten?

© Wouter Kolff, Twitter
© RTV Utrecht/Wessel van Leeuwen
UTRECHT - FC Utrecht heeft zich geplaatst voor Europees voetbal, maar moet nog een lange weg afleggen voordat ze het hoofdtoernooi van de Europa League bereiken. De Utrechtse voetbalclub stroomt als winnaar van de play-offs in de derde voorronde van de Europa League in. Die eerste wedstrijd is op donderdag 13 juli, de return is een week later.
Tegen wie FC Utrecht dan moet spelen, wordt pas laat duidelijk. Op maandag 19 juni wordt geloot voor de eerste voorronde. Pas dan is duidelijk welke tegenstanders FC Utrecht zou kunnen treffen. Als de club die eerste opponent verslaat, wachten ook nog een derde en vierde voorronde. Pas als die horden ook zijn genomen, mag FC Utrecht beginnen aan het hoofdtoernooi.

WAALWIJK

FC Utrecht speelt de eerste thuiswedstrijd in de voorronde in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. De Galgenwaard is namelijk niet beschikbaar omdat het EK voetbal voor vrouwen daar wordt gehouden.
"Wij zijn de afgelopen maanden intensief bezig geweest met de gemeente Waalwijk en de organisatie van RKC om dit scenario uit te werken", vertelt grootaandeelhouder Frans van Seumeren. "Wij bedanken de Waalwijkers voor hun gastvrijheid en kijken er naar uit om daar over twee maanden te gast te zijn."
Of de spelers net zo blij zullen zijn met de tijdelijke verhuizing is twijfelachtig. In Waalwijk ligt een kunstgrasveld. Aanvoerder Willem Janssen tekende twee weken terug nog een manifest tegen spelen op een kunstmatige ondergrond.

WONDERBAARLIJKE COMEBACK

Zondag plaatste
zich ten koste van AZ voor de voorronde van de Europa League. De ploeg van trainer Erik ten Hag wist in de Galgenwaard een 3-0 uitnederlaag ongedaan te maken. Het won na penalty's, nadat het na 120 minuten 3-0 stond voor FC Utrecht.

Zo behaalde FC Utrecht zondag Europees voetbal
Wat staat FC Utrecht komende maand te wachten?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.