Gert Kruys weet na zondag: 3-0 is geen garantie voor DOVO

VEENENDAAL - DOVO moet zaterdag de laatste stap zetten naar de derde divisie. De ploeg van Gert Kruys verdedigt zaterdag in de uitwedstrijd tegen SteDoCo een 3-0 voorsprong, en staat dus op de drempel van promotie. Dat een 3-0 voorsprong geen garantie is, zag Kruys afgelopen zondag, toen hij als analist voor RTV Utrecht FC Utrecht een 3-0 achterstand tegen AZ zag goedmaken.
Het ligt voor de hand dat Kruys zijn ervaring als analist zal gebruiken als trainer, en dat hij zijn elftal zal waarschuwen. Feitelijk deed hij dat zaterdag na de 3-0 zege al, toen hij bij RTV Utrecht opmerkte dat SteDoCo een lastige ploeg blijft. Scherp blijven en waken voor onderschatting, dat lijkt het credo voor de Veenendalers.
Als DOVO, dat aantreedt zonder Maikel de Harder (zie foto), promoveert, belandt de club op het niveau waar het vorig jaar al had willen komen. Toen was VVOG de tegenstander in een veelbesproken play-offfinale, die voor de Veenendalers uiteindelijk fout afliep.
DOVO was jarenlang de toonaangevende club in Veenendaal. De club speelde vanaf de invoering van de landelijke competitie in 1970 onafgebroken op het hoogste niveau, maar in 2006 volgde degradatie. DOVO promoveerde direct, maar viel in 2010 twee stappen terug; toen de topklasse werd gevormd greep de club niet alleen naast plaatsing voor die nieuwe klasse, de Veenendalers degradeerden zelfs naar de 1e klasse. GVVV nam tot frustratie van de DOVO-fans de hegemonie in Veenendaal over.
Na terugkeer, opnieuw na één jaar, in de hoofdklasse, volgden zes seizoenen waarin DOVO tevergeefs probeerde promotie af te dwingen. De invoering van de tweede divisie zorgde er zelfs voor dat DOVO, dat op het hoogste niveau acht keer kampioen werd, opnieuw op het derde amateurniveau belandde. Als de 3-0 voorsprong tegen SteDoCo met succes wordt verdedigd, is DOVO in de derde divisie volgend seizoen één van de tegenstanders van het uit de tweede divisie gedegradeerde Spakenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.