Instellingen

Utrechtse zondag derde divisionisten willen niet naar de zaterdag

© Geert Lommers
UTRECHT/DE MEERN - De drie Utrechtse zondag derde divisionisten gaan zich niet vrijwillig melden om voor één seizoen in de zaterdag derde divisie te gaan spelen. De KNVB heeft de clubs gevraagd of ze willen overstappen, omdat er voor volgend seizoen een tekort aan zaterdag derde divisionisten is. Er zijn dit seizoen drie zaterdagclubs naar de tweede divisie gepromoveerd, en maar één zondagclub. Om tot twee afdelingen van 18 clubs te komen, is het noodzakelijk dat enkele zondagclubs aan de zaterdagcompetitie gaan deelnemen.
De bond zou dat probleem kunnen oplossen door de twee beloftenteams die uit de tweede divisie zijn gedegradeerd beide in de zaterdag derde divisie te plaatsen. Dat is echter ongewenst, omdat in dat geval vjif beloftenteams op zaterdag gaan spelen, en maar een op zondag. De bond wil dat het liefst gelijktrekken.
Utrecht kent met Hercules, Magreb'90 en De Meern volgend seizoen drie zondag derde divisionisten. Geen van de drie voelt ervoor om een jaar op zaterdag te gaan spelen. "Wij zijn al 135 jaar een zondagclub", laat secretaris Sydney Volten van Hercules weten.
Magreb'90 heeft ook een praktisch bezwaar. "De tegenstanders op zaterdag zijn misschien aansprekender, maar ik zie niet hoe wij het op ons sportpark in moeten passen", zegt secretaris Erick Raghosing. "Wij hebben twee velden, die zijn op zaterdag vol gepland, daar kunnen we niet ook nog een derde divisiewedstrijd kwijt."
Promovendus De Meern is zelfs al in de pen geklommen. "Ik begreep dat ze zelfs willen gaan loten, als er geen clubs zich aanmelden", zegt secretaris Laurens Zandbelt. "Dat willen we niet afwachten. We gaan er is een brief naar de KNVB sturen met onze bezwaren", aldus Zandbelt. "We zien het probleem van de KNVB en dat moet worden opgelost. Maar wij gaan daar niet vrijwillig aan meewerken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.