DOVO promoveert via nacompetitie naar derde divisie

VEENENDAAL - Na zeven seizoenen in de hoofdklasse is DOVO erin geslaagd te promoveren naar de derde divisie. De Veenendalers waren in de nacompetitie over twee duels te sterk voor SteDoCo. De ploeg van trainer Gert Kruys won met 1-0 op bezoek in Hoornaar. Het eerste duel eindigde vorige week al in een 3-0 overwinning voor DOVO.
85' Quincy Arends [0-1]
"Toen we wisten dat we nacompetitie moesten spelen hebben we de knop omgezet", blikt verdediger Bas Mooij terug op het seizoen. "In de wedstrijden tegen Noordwijk, maar ook nu tegen SteDoCo hebben we laten zien dat we in de derde divisie thuis horen."
Ook doelpuntenmaker Quincy Arends vindt dat DOVO terecht promoveert naar de derde divisie, al moest de aanvaller lang wachten op zijn treffer. "We hadden een 3-0 voorsprong en wist dat zij risco's moesten nemen. Uiteindelijk valt die bal voor mijn voeten. Dat is wel een van de mooiste momenten uit mijn leven tot nu toe."
Trainer Gert Kruys ging pas rustig zitten na de 1-0 voor zijn ploeg, maar toch blikt hij al vooruit op volgend seizoen. "We hebben er voor volgend seizoen al een aantal goede nieuwe jongens bij en ik sluit niet uit dat we er nog een paar jongens bij krijgen."
Het was voor DOVO de vierde deelname aan de nacompetitie. Door de overwinning speelt DOVO volgend seizoen in de derde divisie, waar het onder andere Spakenburg treft.

Quincy Arends: "Mooiste moment uit m'n voetballeven"
Gert Kruys: "Pas rustig na de 0-1"
Verslaggever Mark Kloostra over de promotie van DOVO

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.