Lat omhoog bij Jong FC Utrecht, club haalt zes nieuwe spelers

UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft zich versterkt met zes nieuwe spelers. Het zijn Robin Zwartjens, Bart Sinteur, Jeredy Hilterman, Conner Blöte, Gino Demon en Redouan El Yaakoubi. Het zestal sluit na de zomerstop aan bij de beloftenploeg van trainer Robin Pronk.
Robin Zwartjens is een 19-jarige centrale verdediger, die een verleden heeft bij onder meer Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en Feyenoord. Voor de Rotterdamse club speelde Zwartjens afgelopen seizoen in de Onder 19-ploeg. Ook is hij opgenomen in de selectie van Nederland O19. De verdediger heeft voor twee seizoenen met een optie op een bijkomende jaargang getekend in de Domstad.
Bart Sinteur tekent in Utrecht een overeenkomst voor één seizoen. De rechtsback komt transfervrij over van Feyenoord O19. Sinteur doorliep alle stappen van de Feyenoord Academy.
Spits Jeredy Hilterman heeft ook voor twee jaargangen met een optie op nog een seizoen getekend bij FC Utrecht. De aanvaller droeg de afgelopen twee seizoenen het shirt van Willem II en kwam, voordat hij in Tilburg aan de slag ging, uit voor onder meer AZ. Hilterman is 18 jaar en was dit seizoen goed voor 17 treffers in 21 duels.
Conner Blöte maakt de overstap van Ajax naar FC Utrecht. De 19-jarige Nieuwegeiner kan op zowel de linker- als de rechtervleugel worden gepositioneerd. De verdediger was jeugdinternational van Oranje Onder 18. Blöte tekende een overeenkomst voor één seizoen in Utrecht.
Gino Demon komt over van NAC Breda. De verdediger (20) kan zowel in het centrum als op de flank uit de voeten en debuteerde dit seizoen namens de Bredanaars al in de Jupiler League. Demon heeft voor één seizoen getekend.
Redouan El Yaakoubi is een Utrechtse verdediger die de voorbije jaren speelde voor hoofdklasser vv De Meern. De 21-jarige verdediger genoot zijn jeugdopleiding bij stadsgenoot Elinkwijk. El Yaakoubi zou naar DVS'33 Ermelo gaan, maar heeft uiteindelijk gekozen voor een overstap naar Jong FC Utrecht. El Yaakoubi heeft een overeenkomst voor één seizoen getekend.
"We hebben het eerste seizoen in de Jupiler League goed doorstaan", zegt technisch manager Erik ten Hag over de beloftenploeg, die zich wist te handhaven in de Jupiler League. "Komend seizoen willen wij de lat hoger leggen. Wij denken dat deze spelers goede toevoegingen zijn op ons huidige kader en dat zij een goede bijdrage gaan leveren om de gestelde doelen te bereiken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.