Instellingen

Openingswedstrijd EK vrouwenvoetbal Utrecht uitverkocht

© ANP
UTRECHT - De openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal in Utrecht is uitverkocht. Ook voor de derde groepswedstrijd tegen België, die wordt gespeeld in Tilburg, zijn er geen kaartjes meer te verkrijgen.
"Dit is geweldig nieuws voor het toernooi en de Oranje Leeuwinnen", reageert EK-directeur Bert van Oostveen opgetogen. De openingswedstrijd wordt op 16 juli in de Galgenwaard gespeeld. Nederland neemt het dan op tegen Noorwegen.
Voor het eerst in de historie is Nederland gastland van het EK voor vrouwen. Naast Utrecht zijn ook Breda, Tilburg, Rotterdam, Doetinchem, Deventer en Enschede speelsteden.
De openingswedstrijd is voor Utrecht direct het hoogtepunt van het sportevenement. De stad wil dat moment de komende maanden goed uitbuiten.
Na de openingswedstrijd vinden nog drie wedstrijden plaats in Utrecht. Woensdag 19 juli speelt Engeland tegen Schotland, drie dagen later staat Frankrijk-Oostenrijk op het programma en de laatste wedstrijd in Stadion Galgenwaard is op dinsdag 25 juli Rusland-Duitsland. De finale is op 6 augustus in Enschede.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.