Oranje met jarige Sneijder tegen Luxemburg

UTRECHT - Bij de aftrap van Nederland - Luxemburg vrijdagavond in De Kuip zullen alle schijnwerpers gericht zijn op Wesley Sneijder. De Utrechtse middenvelder wordt eindelijk recordinternational van Oranje. Op zijn 33e verjaardag nog wel.
Als Dick Advocaat zijn belofte nakomt en Sneijder wordt daadwerkelijk opgesteld, betekent dat zijn 131ste cap, één meer dan Edwin van der Sar, met wie de middenvelder het record sinds de wedstrijd tegen Ivoorkust deelde. Advocaat liet dinsdag op zijn eerste persconferentie als bondscoach al weten dat Sneijder in de basis zal starten.
Het Nederlands elftal hoopt vrijdag op gelijke hoogte te komen met Zweden, de huidige nummer twee van de poule. Daarvoor moet Oranje winnen van Luxemburg en moet Zweden voor eigen publiek onderuitgaan tegen Frankrijk, de koploper van groep A. De acht beste nummers twee van negen poules strijden uiteindelijk in de play-offs om vier plaatsen voor het WK van volgend jaar in Rusland.
Volgens Advocaat tellen er geen excuses meer voor zijn ploeg. "Aan de kwaliteit van de spelers ligt het niet. Het is wel belangrijk dat ze er energie in stoppen. Dat kan ik een beetje stimuleren. Maar dat moet toch echt uit de jongens zelf komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.