Kampong-dames versterken zich met international en talent

UTRECHT - De Utrechtse hockey hoofdklasser Kampong heeft zich versterkt met de jonge aanvallende middenvelder Pam Imhof (21) en de Spaanse international María López García (27). López García komt over van Club de Campo uit Madrid en Imhof van Pinoké.
López García speelde 120 interlands voor Spanje en speelde op de Olympische Spelen van Rio. Afgelopen seizoen werd ze Spaans kampioen en uitgeroepen tot beste speler van de competitie. Ze wil graag in de hoofdklasse spelen. Het liefst bij Kampong, waar ook haar mede-international Georgina Oliva speelt. "Kampong is een uitdaging en een stap vooruit in mijn ontwikkeling. We hebben een selectie met veel kwaliteit en de ambitie om play-offs te bereiken. Ik breng mijn ervaring, maar van dit team en deze competitie kan ik veel leren."
Imhof woont in Utrecht en speelde 14 jaar voor Schaerweijde voordat ze vorig seizoen overstapte naar Pinoké. De Steekneuzen degradeerden en de aanvallende middenvelder komt naar Kampong om in de hoofdklasse te blijven spelen. "Het team en coach Santi voelen nu al heel vertrouwd en vooral hun ambitie om als groep naar een hoger niveau te groeien en daar alles voor te doen, spreekt me zeer aan."
Santi Freixa, coach van Kampong Dames 1: "Maria heeft internationale ervaring als verdediger, loopvermogen met de bal en een uitstekende flatspass. Pam is jong en heeft veel potentie. Ze kan met haar aanvallende kwaliteiten veel bijdragen aan ons team. Ik ben heel blij met beide spelers."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.