Instellingen

Al spelend krijgt Van Garderen beachvolleybal onder de knie

© RTV Utrecht
UTRECHT - Dit weekend doet de Eredivisie Beachvolleybal Tour Utrecht aan. Op het Lucas Bolwerk staan verschillende wereldtoppers met hun voeten in het zand, waaronder Christiaan Varenhorst met zijn nieuwe partner Maarten van Garderen uit Renswoude.
Van Garderen speelde tot het einde van het volleybalseizoen in de zaal bij het Italiaanse A1. "Zelf had ik de overstap niet voor ogen", blikt de 27-jarige volleyballer terug. "Tot ik een belletje kreeg van Christiaan. Hij zocht na het stoppen van zijn partner Reinder Nummerdor een nieuwe partner, en ik stond nummer 1 op zijn lijstje. Mijn eerste reactie was:'wat gaaf!'"

MOOIE KANS

Ondanks de positieve eerste reactie was het niet direct een uitgemaakte zaak dat Van Garderen zou switchen van de zaal naar het strand. "De afgelopen 10 jaar heb ik alles in het teken gezet van mijn carrière in de zaal. Ik speelde voor het Nederlands team en in de Italiaanse competitie, dan maak je niet zomaar die wisseling." Uiteindelijk besloot de Renswoudenaar toch op het aanbod van Varenhorst in te gaan. "Je gooit je hele leven om, maar deze kans is te mooi om te laten gaan."

SPELEND LEREN

"Het zand, springen, het weer", alles is nieuw voor Van Garderen. "Ik ben net iets meer dan een maand bezig en heb nog veel te leren. Het is heel erg aanpassen, dat heb ik wel gemerkt de eerste weken. Al spelend ben ik aan het leren."


Van Garderen:"Ik ben de zaal met 20 graden gewend"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.