David Jensen weer 90 minuten op de bank bij Denemarken

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Doelman David Jensen van FC Utrecht wacht nog steeds op zijn debuut als international. Vanavond was de Deen 90 minuten lang reserve tijdens de met 1-3 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan.
In het oefenduel tegen Duitsland, afgelopen dinsdag, bleef hij ook al de hele wedstrijd op de bank. Jensen is opgeroepen wegens een blessure van de vaste keeper van de Denen, Kasper Schmeichel.
Denemarken won de wedstrijd met de nodige moeite. Nicolai Jørgensen en Kasper Dolberg, de spitsen van respectievelijk Feyenoord en Ajax, droegen allebei met een doelpunt bij aan de winst van de Denen in Almaty.

TIEN MAN

Jørgensen opende in de 27e minuut de score in Almaty. De topschutter van de eredivisie, die van bondscoach Age Hareide de voorkeur had gekregen boven Dolberg, knalde een afgeslagen voorzet langs de doelman van Kazachstan. Het gastland moest kort voor rust met tien man verder, nadat aanvoerder Baurzhan Islamhan met rood van het veld was gestuurd voor een elleboogstoot.
Christian Eriksen verdubbelde kort na rust de Deense voorsprong uit een strafschop, maar met tien man kwam Kazachstan een kwartier voor tijd terug tot 1-2. Invaller Dolberg besliste de wedstrijd in de 81e minuut door een voorzet van Martin Braithwaite in te tikken. Lasse Schöne, ploeggenoot van Dolberg bij Ajax, was al in de rust in het veld gekomen bij de Denen.

SPANNENDE POULE

Denemarken heeft na zes wedstrijden tien punten, waarmee het voorlopig tweede staat in groep E achter Polen. De koploper (dertien punten) komt zaterdagavond nog in actie tegen Roemenië dat met zes punten de vierde plek inneemt. Montenegro doet met zeven punten ook mee in de strijd om de bovenste twee plaatsen.