Woensdag uniek beachvolleybalevenement met wereldtoppers in Utrecht

UTRECHT - Woensdag 14 juni vindt er een uniek beachvolleybalevenement plaats in Utrecht. Voor de Stadschouwburg strijden wereldtoppers om de titel 'King of the Court'.
Het evenement op het Lucasbolwerk vindt plaats van 20:00 tot 21:00 uur. Robert Meeuwsen uit Nieuwegein doet samen met zijn partner Alexander Brouwer mee aan deze wedstrijd. King of the Court is een nieuw concept wat voor het eerst gespeeld zal worden in Utrecht. De huidige nummer één van de wereld, het Letse duo Smedins / Samoilovs, is ook van de partij. Ook het Amerikaanse team Patterson / Brunner en de Brazilianen Álvaro Filho / Saymon doen mee. Maarten van Garderen uit Renswoude doet met zijn kersverse partner Christiaan Varenhorst mee.
King of the Court wordt normaal gesproken alleen in trainingsvorm beoefend. Aan één kant van het veld, de winnaarskant, zijn de punten te verdienen. Aan de andere kant wordt er geserveerd en na elke rally moet een team het veld verlaten. Wie aan het eind de meeste punten heeft is de winnaar.

Organisator Wilco Nijland over het unieke evenement

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.