Instellingen

Opmerkelijke transfer: burgemeester Bunnik wordt 'superboer'

Ostendorp is al jaren fan van De Graafschap.
Ostendorp is al jaren fan van De Graafschap. © Hans Martijn Ostendorp
Ostendorp in 2015 met zijn zonen, klaar om de promotie van De Graafschap te vieren.
Ostendorp in 2015 met zijn zonen, klaar om de promotie van De Graafschap te vieren. © Hans Martijn Ostendorp
BUNNIK - Burgemeester Hans Martijn Ostendorp verlaat de gemeente Bunnik. Hij wordt in september algemeen directeur bij zijn favoriete voetbalclub De Graafschap. Hij volgt daar Hans Veldhorst op.
Ostendorp kwam in 2009 naar Bunnik en zegt dat hij met pijn in het hart vertrekt. "Maar de kans om het boegbeeld te worden van mijn geliefde voetbalclub komt maar één keer in het leven voorbij. Daarom had ik het gevoel niet te kunnen weigeren."

ACHTERHOEK

De Achterhoek is de regio waar Ostendorp in 1969 werd geboren. Als algemeen directeur in Doetinchem wil hij zich ook voor zijn geboortestreek gaan inzetten. "De Achterhoek kampt met een terugloop van de bevolking en verschraling van de voorzieningen. Ik denk dat De Graafschap een belangrijke rol kan spelen in het verder versterken van de sociale samenhang in de regio en dat zij de Achterhoek nadrukkelijker positief op de kaart kan zetten."
Ostendorp neemt tot september de tijd om zijn werk in Bunnik af te ronden en afscheid te nemen. In de Achterhoek was hij de laatste jaren al actief in de sportwereld. Zo bemiddelde hij tijdens fusiegesprekken van twee voetbalclubs in Dinxperlo. Op 1 september treedt hij in dienst bij de 'superboeren'.

JUISTE MAN

Martin Mos, voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Graafschap zegt: "Hans Martijn is in onze ogen de juiste man op de juiste plek én op het juiste moment. Wat Hans Veldhorst als onbezoldigd algemeen bestuurder heeft gedaan voor de club is van onschatbare waarde. Nu is hettijd om verder te bouwen. Zoals we destijds in het 'Samen DRAN'-plan hebben vastgelegd, behoeft dat een algemeen directeur met commerciële ervaring, die de club op een positief bevlogen wijze leidt, de verankering in de Achterhoek uitbouwt en die bovenal met alle hardwerkende collega's er voor zorgt dat supporters, sponsoren en alle Achterhoeker nog trotser worden op hun club."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.