Instellingen

GVVV en Spakenburg regelen zaak De Wolf

John de Wolf
John de Wolf © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - GVVV en Spakenburg hebben de zaak over de transfer van trainer John de Wolf geregeld. De Veenendaalse club was boos over het feit dat Spakenburg de trainer heeft weggekaapt en eiste een afkoopsom. "Alle partijen zijn tevreden over afhandeling van de kwestie", aldus GVVV.
De clubleiding van GVVV was verbolgen over het verrassende vertrek van De Wolf. Ondanks een doorlopende verbintenis van twee jaar, ging de coach maandag zonder medeweten van de leiding van GVVV in op een aanbod van de Blauwen uit Spakenburg.
Bestuurslid technische zaken Loek Budding van GVVV zei dat de actie van Spakenburg voelde als een overval. "Ondanks de goed verlopen samenwerking de afgelopen anderhalf jaar, heeft John ons vanaf het eerste moment niet geïnformeerd over de interesse van Spakenburg. De club heeft John bovendien benaderd zonder ons in kennis te stellen en zonder zijn doorlopende contract van twee jaar te respecteren. Dat zegt veel over de club Spakenburg, maar ook over John."
De Wolf nodigde Rob de Boer, voorzitter van de technische commissie en verantwoordelijk voor het spelersbeleid van GVVV, afgelopen dinsdagochtend uit voor een gesprek. De Boer was voorafgaand aan deze ontmoeting niet op de hoogte van De Wolfs vertrek naar Spakenburg.

OVERSTAP WAS AL BEKLONKEN

Na De Wolfs mededeling belde De Boer direct met Budding, met de vraag zich te spoeden naar de gesprekslocatie. Budding is als bestuurslid technische zaken verantwoordelijk voor de staf van de A-selectie. "Dat John mij als verantwoordelijk man niet heeft uitgenodigd voor deze ontmoeting, vind ik een vreemde actie. We hebben de afgelopen weken en maanden veel contact met elkaar gehad over de A-selectie. Johns reden hiervoor is mij onbekend", aldus Budding.
"Het was niet de vraag of hij met Spakenburg in gesprek mocht gaan, maar een mededeling. De overstap was al helemaal beklonken. John gaf aan dat Spakenburg de enige club was waar hij nog een keer trainer zou willen worden. Geld was volgens hem niet een drijfveer."
GVVV heeft inmiddels contact gezocht met Spakenburg om te overleggen over een afkoopsom. De clubleiding gaat zich op korte termijn buigen over een opvolger. De intentie is om voor de eerste training op maandag 24 juli een nieuwe trainer te presenteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.