Instellingen

Wesley Sneijder nog lang niet klaar met Oranje

Wesley Sneijder speelde tot nu toe 131 interlands
Wesley Sneijder speelde tot nu toe 131 interlands © Orange Pictures
UTRECHT - Voor recordinternational Wesley Sneijder is stoppen bij Oranje nog lang geen optie. Dat zegt de 33-jarige Utrechter in een uitgebreid interview met VI. De middenvelder wil volgend jaar vlammen op het WK in Rusland.
Sneijder kan net als Arjen Robben op Russische bodem zijn zevende eindronde spelen. De twee speelden samen een WK finale in Oranje, maar hadden beiden ook te maken met veel tegenslag. "Arjen sprak daarover in zijn speech na Luxemburg en dat raakte me. Hij zei dat ik niet alleen als voetballer, maar ook als mens veel voor hem heb betekend. Daarom hoop ik zo dat we ons met dit Oranje plaatsen voor het WK in Rusland. Veel van die gasten hebben nog nooit een eindronde meegemaakt, Arjen en ik speelden er zes. Wij weten wat zoiets losmaakt, dat gun je iedereen", aldus de middenvelder van Galatasaray in VI.
Sneijder gelooft erin dat het Nederlands elftal alles nog recht kan zetten. Tot nu toe verloopt de WK-kwalificatie teleurstellend. De rol van Sneijder onder de nieuwe bondscoach Dick Advocaat lijkt duidelijk en de honger is bij de spelbepaler nog niet verdwenen. "Zolang ik voel dat ik nog een meerwaarde kan zijn voor dit Oranje, zal je mij bij het Nederlands elftal zien. Zeker nu. Het hoogste haalbare is precies wat ik heb nagestreefd bij Oranje en wat ik nog altijd nastreef. Ik wil daarbij zijn, bij al die finales die gaan komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.