Ten Hag: "Concurrentie weer groter dan vorig seizoen"

UTRECHT - FC Utrecht-trainer en technisch manager Erik ten Hag ziet perspectief in het speelschema voor komend seizoen, maar waarschuwt ook dat de vele wedstrijden een valkuil kunnen zijn. "We hebben hier met ons aankoopbeleid op geanticipeerd", laat hij weten op de website van de club.
De afgelopen twee jaar trof FC Utrecht respectievelijk Feyenoord en PSV. Nu start de xclub op 11 augustus uit tegen ADO Den haag en op 20 augustus volgt een thuisduel met Willem II. "Op papier zijn het tegenstanders waartegen wij mogelijkheden hebben, alhoewel het koffiedik kijken blijft hoe de verhoudingen liggen. Alle wedstrijden bij de seizoenstart zijn moeilijk, het blijft aftasten. "Het schema biedt perspectief, maar het blijven clichés. Uiteindelijk moet het straks allemaal op het veld gebeuren", reageert Ten Hag op de clubsite.

RITME

De trainer kijkt uit naar de eerste seizoenshelft. "Er zit een mooi ritme in. Het is prettig dat uit- en thuiswedstrijden zich mooi afwisselen. Ook hebben we het voorrecht om het seizoen op vrijdagavond te openen tegen ADO Den Haag. Dat wordt een hete avond; het is een eye-catcher en de ogen van de hele Eredivisie en voetballend Nederland zijn op ons gericht. Het is een mooi affiche tussen twee echte volksclubs."

BELASTING

Een valkuil is de pittige belasting, waarschuwt Ten Hag. Hij wijst op de vele competitie- en bekerwedstrijden en het aanstaande Europese avontuur. "Cumulatieve belasting ligt op de loer. Daarom is het noodzaak om met een brede selectie aan de start te verschijnen, waarbij de onderlinge concurrentie opnieuw groter is dan vorig seizoen. Uiteindelijk hebben we, in welk scenario dan ook, alle spelers nodig om succesvol te zijn."

AANKOOPBELEID

De zware belasting is een van de redenen dat FC Utrecht zeer actief was tijdens de eerste weken van de transferperiode, met het aantrekken van Cyriel Dessers, Sander van de Streek, Simon Makienok, Bilal Oud-Chik en Chris David.
"Vorig seizoen zaten we klem. Door de vroege transfer van Sébastien Haller kunnen we nu voorsorteren op de situatie. We hebben weinig tijd om op elkaar ingespeeld te raken en we hebben alle tijd effectief nodig om snel nieuwe spelers in te passen, dan is het fijn dat ze er vanaf het begin bij zijn. We hebben hier met ons aankoopbeleid op geanticipeerd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.