Hockeyster Pheninckx met Oranje naar HWL

UTRECHT - Hockeyster Malou Pheninckx is opgenomen in de Nederlandse selectie voor de World League. De speelster van het Utrechtse Kampong is op het laatste moment toegevoegd door bondscoach Alyson Annan. Pheninckx neemt de plek in van de geblesseerde Lidewij Welten.
Welten moet de halvefinaleronde van de World League (HWL) in België (21 juni - 2 juli) aan zich voorbij laten gaan door een blessure aan haar rechterhiel. De 151-voudige international, goed voor onder meer twee olympische titels, kampt al langer met klachten, maar kon ondanks deze blessure wel hockeyen. In overleg met de medische staf van Oranje is nu besloten om de komende periode te benutten voor volledig herstel. Naar verwachting sluit Welten na de HWL weer aan bij de trainingsgroep van bondscoach Alyson Annan.
"Een blessure komt nooit goed uit", liet Annan weten. "Het is nu van belang om te focussen op een goed herstel, zodat Lidewij weer pijnvrij kan hockeyen. Dankzij de grootte en de kwaliteit van de groep kunnen we dit soort tegenslagen goed opvangen."
Pheninckx speelde tot nu toe 22 interlands.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.