Duits kampioen Gielen: 'Als ik terugkeer in Nederland zal dat bij UZSC zijn'

VIANEN - Na titels met UZSC in Nederland en Partizan Belgrado in Servië kan waterpoloër Luuk Gielen uit Vianen zich sinds woensdagavond ook Duits kampioen noemen. Met zijn club Wasserfreunde Spandau 04 uit Berlijn won Gielen van Waspo Hannover, waar oud-UZSC-speler Jorn Winkelhorst actief is.
"Puur sportief is het winnen van een titel in het buitenland moeilijker", blikt Gielen terug met RTV Utrecht op de titels die hij eerder won. "Het niveau is wat hoger, dus dat vraagt gewoon wat meer qua training en in de voorbereiding."
Ondanks zijn verblijf in het buitenland volgt hij zijn oude club UZSC nog op de voet. "Ik ben natuurlijk een jongen van Utrecht, dus dat volg ik nog steeds. Het is fantastisch wat ze daar hebben laten zien bij zowel dan dames, als de heren."
"Elk jaar sturen ze wel een berichtje. Dan wordt er gevraagd wat mijn plannen zijn voor volgend seizoen. Maar voorlopig is het nog de bedoeling dat ik de komende jaren professioneel in het buitenland blijft spelen."
Mocht Gielen terugkeren naar Nederland dan weet hij wel voor wie hij gaat spelen. "Als ik terugkom uit het buitenland dan is er maar één club waarvoor ik ga spelen", doelt de international op UZSC.

Luuk Gielen:"Als ik terugkom wil ik naar UZSC"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.