Instellingen

FC Utrecht in spanning voor Europa League loting

UTRECHT - In Zwitserland wordt vandaag de loting verricht voor de eerste twee voorronden van de Europa League. In de tweede ronde van dat toernooi stroomt ook FC Utrecht in. In totaal komen in de eerste twee voorronden 116 clubs in actie. FC Utrecht weet na vandaag nog niet tegen wie het moet aantreden, maar wel welke twee teams mogelijk als tegenstander uit de bus komen.

RANGERS

Aan de eerste voorronde doen 100 clubs mee. Daar zijn bekende clubs bij, zoals Glasgow Rangers, Vasas Boedapest en Levski Sofia, maar ook het Luxemburgse Differdange, waarover FC Utrecht in 2013 struikelde. Van die 100 clubs gaan er 50 naar de tweede voorronde, waarin dus FC Utrecht en vijftien andere clubs instromen.

GEPLAATST

Welke tegenstanders FC Utrecht wel en niet kan treffen hangt af van het Europese co-efficiënt van die clubs. Op basis van het aantal punten dat de clubs de afgelopen vijf seizoenen in Europa gehaald hebben, geldt FC Utrecht in de tweede voorronde als geplaatste club. Dat houdt in dat de formatie van Erik ten Hag niet tegen een andere geplaatste club kan loten. Zo zal Utrecht in elk geval bijvoorbeeld HJK Helsinki ontlopen.

WORMGOOR

Mogelijke tegenstander is wel het Noorse Brann Bergen, momenteel derde in de Noorse competitie en niet geplaatst. Dat treffen zou een weerzien betekenen met Vito Wormgoor. De Leersummer speelde in het seizoen 2008-2009 voor FC Utrecht en is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Noorwegen.

FC Utrecht-volger en lootdeskundige Pieter van Schaick legt uit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.